Турнирът на Пукльовците от 18.12.2019

На 18.12.2019г. се проведе първият по рода си турнир на Пукльовците. В него взеха участие 9 отбора от 9 столични училища, а имено 120ОУ (домакин), 84ОУ, 35СОУ, 145ОУ, 90СУ, 23СУ, 122ОУ, 41ОУ и 31СУЧЕМ. Официален гост на събитието бе министърът на образованието и науката – Красимир Вълчев, който игра редом с децата и сам се увери в положителния ефект от Пукльовците. Турнирът беше едно невероятно преживяване и всеки отбор си тръгна с награда.

Ето как изглеждаше залата преди самия турнир. Виждат се нашите герои (от ляво на дясно) – Нефтопукльото, Прахопукльото, Торопукльото и Боклупукльото. Децата много им се радваха и се снимаха с тях.

Това беше официалното откриване на турнира. Най-вдясно е г-жа Тонева – директор на училището домакин 120 ОУ Г. Раковски. В средата е г-н Красимир Вълчев – министър на образованието и науката на България. Най-вляво е Ставрос Ставру – един от създателите на Пукльовците.

Тук г-н Вълчев играе редом с ученици от 120 ОУ Г. Раковски. Справиха се отлично като отбор, но можеха да изкарат и повече точки! 🙂

Това са имената на отборите и представляваните от тях училища. Те бяха разпределени в три квалификационни групи, а след това, в зависимост от резултата, продължиха в 3 различни лиги – професионална, аматьорска и любителска.

Ето как изглеждаше и самият турнир. Учениците играха в отбори от по 6 деца, а техните учители ги наблюдаваха и напътстваха.

Това са победители в професионалната лига – отборът на Пукльовците от 120 ОУ Г. Раковски.

Това са победители в аматьорската лига – отборът на Шампионската гъба от 31 СУЧЕМ Иван Вазов.

Това са победители в любителската лига – отборът на Гръмотевиците от 90 СУ Ген. Хосе де Сан Мартин.

Всички отбори си тръгнаха с награди и много положителни емоции. Благодарим на всички участници и чакаме с нетърпение следващия ни турнир.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *